CULTCAP projekt 2022. február 08. kedd
 

CULTCAP projekt Intézményünk média tagozatos diákjai részt vesznek A természeti és kulturális értékek megőrzése Szeged és Magyarkanizsa térségében című pályázat megvalósításában


 

Gimnáziumunk média tagozatos diákjai nagyszabású projekteseményen vettek részt január 21-én a szegedi Grand Caféban.

A rendezvény a határokon átívelő CULTCAP  - A természeti és kulturális értékek megőrzése Szeged és Magyarkanizsa térségében c. pályázat égisze alatt valósult meg, és két programelemből állt:

  1. Egész napos workshopiskolánk két, volt médiás diákja vezetésével, akik ma már nemzetközi filmek készítésében közreműködő szakemberek. Ábrahám Lili Lea látványtervező és Kondor Csaba operatőr bemutatta a professzionális filmipar általuk képviselt szegmenseit, és saját munkáik vetítése után közösen dolgoztak egy rövid projekten a 9.g és a 11.g osztályok médiás diákjaival.
  2. Este teltház előtt, nagy sikerrel mutatták be a 11.g osztályos médiások (Beszédes Balázs, Császár Viola, Gabnai Máté, Hajdu Luca, Haraszti Olivér, Makári Réka, Meggyes Lili, Szél Eszter) közreműködésével megalakult szegedi-magyarkanizsai filmes műhely három, Magyarkanizsán készült rövidfilmjét. Egy kisjátékfilmet, egy filmesszét és egy dokumentumfilmet forgattak vajdasági mentoraik (Bicskei Zoltán,Iván Attila és Oláh Tamás) segítségével. A vetítés végén színpadra léptek az alkotók, a közönség nagy tapssal jutalmazta őket.

 A diákok médiatanára: Erdélyi Eszter tanárnő

Gratulálunk az eddigi színvonalas eredményekhez, és további hasznos projekttevékenységet kívánunk!