Legyél te is pénzügyi junior klasszis! 2023. május 02. kedd
 

Legyél te is pénzügyi junior klasszis! A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! verseny országos fordulóján eredményesen szerepelt iskolánk csapata


Beszámoló a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! pénzügyi verseny országos döntőjéről
 
A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! elnevezésű vetélkedő országos döntője 2023. április 27-én zajlott Budapesten, a BGE épületében. A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! elnevezésű pénzügyi vetélkedőt a Privátbankár.hu Kft. hirdette meg, és a versenyen több mint ezer, az ország minden részéről érkezett diák mérte össze tudását egy hónapon keresztül. A 11. c két csapata is indult, és egyikük be is jutott az országos döntőbe, ahol másik 19 csapattal, közöttük gazdasági szakgimnazistákkal is mérkőztek meg. A döntős csapat tagjai: Adorján Dóra, Kuluncsics Zsófia, Lamper Luca és Molnár Adél, felkészítő tanáruk Novotny Katalin volt.
 
A döntőn online tesztfeladatok mellett szóbeli fordulókon is összemérték a csapatok tudásukat, különböző pénzügyi, gazdasági kérdésekhez kapcsolódó gyakorlati feladatokon keresztül, és ezekre a szóbelikre rövid felkészülés után a nagy plénum előtt kellett megnyilatkozni, és a zsűri szakmai kérdéseire válaszolni. Iskolánk csapata a nagyon megtisztelő országos 7. helyet érte el, így díjakkal, valamint több szóbeli dicsérettel is gazdagodott.
 
A verseny komoly szakmai háttérrel rendelkezett, a versenyt Dr. Csillag Sára, a BGE akadémiai fejlesztési rektorhelyettese nyitotta meg, a zsűri tagjai Bod Péter Ákos, a Corvinus egyetem tanára, az MNB volt elnöke, Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke, Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője, az Erste, a CIB bank, az MKB, a Diófa alapkezelő és a NAV képviselői voltak. Emellett a versenyzőket a pénzügyi tudatosságra biztatta és további nyereményeket adott át Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke, valamint Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára is.