Deák koszorúzás 2018. január 27. szombat
 

Deák koszorúzás Iskolánk névadójára születési és halálának napján is szoktunk emlékezni. Ezeken a megemlékezéseken hagyományosan az egyik 9. évfolyamos osztály készíti a műsort az évfolyam többi osztálya számára.


Iskolánk névadójára születési és halálának napján is szoktunk emlékezni. Ezeken a megemlékezéseken hagyományosan az egyik 9. évfolyamos osztály készíti a műsort az évfolyam többi osztálya számára.

 

Idén 142 éve, vagyis 1876. január 28-án hunyt el Deák Ferenc, ezért a gimnázium 9.C osztálya pénteken koszorút helyezett el a Dóm téri Pantheonban lévő mellszobránál.

A megemlékezésen elhangzott Bajza József illetve Tóth Kálmán egy-egy verse, illetve az egyik diák, Ladányi Amanda mondta el gondolatait Deákról és arról, hogy milyen tanulságokat vonhatunk le a saját életünkben.

Amanda kiemelte, hogy Deák csendes politikája már a Reformkorban érvényesülni tudott a sokkal látványosabb, hangosabb Kossuth mellett is. Haynau rémuralma után a csendje is beszédes volt, amivel a szellemi élet vezető alakja lett, majd jutott el az ország a Kiegyezésig.

A műsor végén az iskola koszorúját helyezték el a diákok a szobor mellett.